keyvisualHome
Nieuws
Local Hero GribGrab
Profiel
Materiaal
Begeleiding
Uitslagen
Wedstrijd verslagen
Kalender
Fotoalbum
Sponsoren/trainers
Gastenboek
Contactformulier

Wedstrijd verslagen cross 2015 / 2016

NK Hellendoorn

Op vrijdag morgen ben ik samen met pa, ma en Indy afgereisd naar Lochem. Hier hadden wij een huisje wat wij mochten gebruiken van Sjef den Oude. Lochem lag op een half uurtje van Hellendoorn dus dat pas perfect. In Lochem aangekomen hebben wij eerst het busje, wat we ook mochten gebruiken van Inqar Ossendrecht, uit geladen. Nadat we daar gesetteld waren zijn we naar het parcours gereden on daar lekker te gaan trainen en om natuurlijk het rondje te verkennen. Toen ik daar aankwam zag ik dat het hier om een echte zandput ging. Dat was toch anders dan op het filmpje. Heet leek wel op Zonhoven. Ik moet zeggen dat ik het een heel leuk rondje vond. Na mijn training te hebben gedaan zijn we weer terug gegaan naar het huisje. Zaterdag zijn we nog even naar de nieuwelingen gaan kijken om Maarten de Nijs aan te moedigen. Ik ben op de fiets naar het parcours gereden om nog eens lekker los te fietsen. Zaterdag avond alles klaar gezet en natuurlijk op tijd naar bed gegaan.  Zondag morgen op tijd op gestaan en samen met pa nog even gekeken of we alles mee hadden. Mama en Indy zorgde voor het eten en drinken en zo konden we op tijd afreizen naar Hellendoorn. In Hellendoorn aangekomen hebben we rustig de boel klaar gezet en ben ik het parcours weer gaan verkennen. Het parcours lag er sneller bij dan vrijdag dus dat kon wel eens voor wat veranderingen gaan zorgen. Nadat ik was warm gereden en klaar was voor de start voelde ik mijzelf goed. Met de zenuwen viel het heel erg mee. Ik mocht vanaf de voorlaatste rij vertrekken. Toen ik voor de eerste keer lang de materiaalpost kwam, waar pa zoals altijd weer klaar stond, zat ik rond de 25e plaatst. Hierna doken wij voor de eerste keer de zandput in en daar kon ik gelijk wat plaatsen goed maken. Ik schoof lekker op en kon me bij de eerste 10 renners settelen. Daarna kwam ik lekker in mijn ritme en heb steeds voorin gereden. Op een bepaald moment zat ik bij Richard Jansen in het wiel. Deze reed echter te snel voor me en ik moest hem laten gaan. Ik kon daarna gewoon lekker mijn ritme blijven rijden en zat gewoon nog steeds goed voorin. In de voor laatste ronde gebeurde er echter weer iets. In een klimmetje lag ineens mijn ketting eraf. Klote want toen was ik de aansluiting met het groepje kwijt. Nadat ik hem er weer had opgelegd heb ik gewoon weer alles gegeven en heb toen mijn 12e plaats vast kunnen houden. Al met al ben ik meer dan tevreden. Het gevoel was super en als mijn ketting er niet was afgevallen had ik waarschijnlijk een top 10 klassering gehad. Het komt dus allemaal wel goed met mij. Na een moeizame start bij de beloften begin ik nu lekker te groeien.  Nu ga ik gewoon lekker mijn seizoen afmaken en dan gaan we weer rustig bouwen naar volgend seizoen. Nu een weekend rust waarin ik lekker naar de Velofollis ga. Dat is gewoon lekker relaxen en kijken naar hele mooie fietsen.

St. Michelsgestel

Vandaag stond er een wedstrijd in Nederland op het programma. Namelijk de grote prijs Richard Groenendaal in St. Michelsgestel. Dit is een rondje waar ik niet echt goede herinneringen aan  heb. Heb hier namelijk eens mijn schouder geblesseerd. Maar ja omdat ik toch nog mogelijk wat start plekjes zou kunnen klimmen voor het NK hier toch maar naar toe gegaan. Omdat ik zo slecht sta in het Nederlandse klassement stond ik op de voor laatste startrij. Samen met mijn Belgische maat Briek Hermans. De omloop lag er redelijk snel bij en was niet echt moeilijk. Het zou dus erg snel gaan vandaag. Dus zonder al te veel verwachtingen gestart. Ik draaide de eerste keer door als 31e. Ik had dus nog wat werk te doen. Iedere ronde schoof ik echter wat plaatsen op. Ik zat goed in mijn ritme en voelde mij gewoon lekker. Ook aan het eind van de race had ik nog steeds wat power over. Dit was voor heen niet. Het ging dus gewoon lekker met mij. Ik bleef maar wat plaatsen opschuiven en heb toch ook redelijk war gaten dicht kunnen rijden. Op het laatste moment kon ik mijn plaats vast houden en ben uiteindelijk 16e geworden. Het gevoel was goed en dit gaf me hoop voor volgende week. Dan is namelijk het NK te Hellendoorn. Ga daar in ieder geval met een goed gevoel naar toe. 

Baal

Na een avondje vroeg naar bed op oudjaarsavond, stond op 1 januari 2016 de Grote prijs Sven Nys te Baal op het programma. Nadat pa 1,5 uur had geslapen samen met hem, mama, en Indy afgereisd naar Baal. Dit is een wedstrijd die ik ieder jaar rij, gewoon omdat ik het een hele mooie maar zware cross vindt. Als jet het weer van de afgelopen dagen had gezien zou je denken dat het een droge snelle cross zou gaan worden. Niets was echter minder waar. Volgens mij moeten er maar 3 emmers water vallen op de Balerberg en dan ligt hij al helemaal vol met modder. Zo was het dit jaar dus ook weer. De Rhino's op de fiets gemonteerd en mijn verkenningsrondje gedaan. Ook dit jaar zou het weer erg zwaar worden, niet alleen voor mij maar ook voor pa. Iedere ronde moest er gewisseld worden dus pa zou het weer druk krijgen in de post. Dit was trouwens ook de eerste keer dat ik in actie kwam voor min nieuwe ploeg. Vanaf nu rijdt ik voor Nieuwe Hoop Tielen, of te wel NHT Cyclingteam. Nieuwe ploeg betekend ook nieuwe kleuren. Dat was wel weer even wennen. Een heleboel mensen herkende mij dus niet. Grappig toch. De wedstrijd op zich ging goed. Ik kon lekker mijn draai vinden en was steeds aan het rijden voor plekje 14. In het groepje waar ik reed kon ik mijzelf goed staande houden. Tot een ronde of 2 voor het eind. Toen hadden ze mij mooi geflikt. We kwamen op een bocht af en de heren voor mij remde iets later dan de rondes hiervoor. Het gevolg was dat ik harder in de remmen moest en daardoor schoof mijn voorwiel weg. Gevolg een zachte schuiver gemaakt. Was ik toch echt geflikt door die gasten. Maarja een mooi leer moment voor mij. Zal me dus niet meer overkomen. Uiteindelijk 20e geworden tussen deze kleppers. Hier natuurlijk heel erg tevreden mee. Op naar St. Michelsgestel.

Loenhout

Vanmorgen op pad gegaan naar Loenhout voor de Azencross in het Bpost bank klassement. Ik was benieuwd hoe het zou gaan vandaag. De laatste tijd heb ik zoveel pech gehad en ik was dus zeer benieuwd hoe het vandaag zou gaan. Er stonden vandaag 58 renners aan de start. Ik mocht vertrekken vanaf de 6e startrij. De start verliep niet zo goed omdat ik mezelf weer eens liet insluiten. Net voor de eerste bocht kon ik nog wat plekken goed maken. De eerste keer langs de materiaal post, waar papa voor mij stond, lag ik op een 31e plaats. Niet zo goed dus. De tweede ronde was ik al opgeschoven naar een 26e plaats. De snelheid in deze wedstrijd lag ontzettend hoog, het leek wel een wegwedstrijd. Dat was nieuw voor velen omdat er normaal gesproken door de modder moet worden geploegd in Loenhout. Vandaag was dus niet het geval. De slootjes, die her en der op het parcours lagen, zouden wel eens een belangrijke scherp rechter kunnen zijn in deze wedstrijd. Ik voelde me vandaag echt goed en ook het materiaal bleef naar behoren werken. Geen problemen dus. Ik kon lekker mee draaien en schoof stiekem wat plaatsen op. Zelfs het springen over de sloten lukte mij vandaag. Bij mij reden een aantal renners die niet overal over de sloten sprongen. ik wist dus dat ik hier wat voordeel mee kon hebben. De laatste twee ronden voor het eind sprong ik alle sloten, samen met een andere renner, en zodoende konden wij afstand nemen van de rest. Ik kon het tempo goed aan vandaag en ben uiteindelijk op een 19e plaats geëindigd vandaag. Hier ben ik erg blij mee. Een keer een dag zonder pech of iets dergelijks. Het gevoel was echt goed en ik hoop dat ik dit door kan zetten in 2016. De gemiddelde snelheid lag vandaag op 26,7 km/u. Een hele snelle cross dus. 1 Januari reizen we af naar Baal voor de grote prijs Sven Nys. Ik hoop alleen op regen omdat het dan extra zwaar wordt daar. Maar als het goed is gaat het donderdag regenen. Zal dus de Rhino's maar alvast inpakken.  Ik zal vanaf nu ook mijn site beter bij gaan houden. De laatste wedstrijden waren niet goed verlopen dus heb ik hier ook niet echt aan gedacht. In 2016 gaat het als het goed is beter. Ik wens iedereen alvast een fijne jaarwisseling en een goed en gezonde 2016.

Overijse

Vanmorgen wederom zonder pa afgereisd naar de moeder van alle crossen. De Druivencross in Overijse. Dit is een cross die mij altijd wel ligt. Samen met ma en met Andre aangekomen. Na het verkennen van het rondje kwam ik erachter dat de omloop zwaarder was dan vorig jaar. Doordat er extra lussen in het parcours waren gelegd zaten er dus meer hoogte meters in. Mij start was redelijk. Ik mocht vanaf de derde rij vertrekken. Ik draaide ongeveer als 20e het veld in en reed ook op deze plaats voor de eerste keer langs de post waar mama en Andre voor mij klaar stonden. Nadat ik mijn eigen tempo had gevonden heb ik dit vast gehouden. Ik ben toen stelselmatig opgeschoven richting plaats 11. Ik reed op dat moment met 2 andere renners. Nadat wij de aansluiting hadden gemaakt voor plaats 8 sloeg echter het noodlot weer eens toe. Net voor het passeren van de finish reed ik lek aan de voorzijde.  Na wat mindere woorden te hebben uitgesproken, gewoon lekker gevloekt dus, ben ik voorzichtig verder naar de post gereden. Daar waar ik moest lopen dit dan maar gedaan. Toen ik uiteindelijk, na een halve ronde te hebben gelopen, bij de post aan kwam lag ik op plaats 19. Deze plaats  heb ik de rest van de wedstrijd vast gehouden. De andere waren gewoon te ver bij mij weg gereden. Ik heb de wedstrijd dan ook niet helemaal mogen uitrijden. Balen dus want er zat vandaag waarschijnlijk een mooie top 10 plaats in. Maar ja ook pech is een onderdeel van de cross waar ik ook mee moet leren omgaan. Iedere crosser heeft hier mee te maken. Op naar volgende week. En op deze manier heeft papa ook nog wat te doen, hahaha....

Essen

Op de dag van pakjesavond lekker dichtbij huis gecrost. De Bpost Bank te Essen. Zonder mijn vaste mekanieker afgereisd. Na een wat mindere start kon ik wel wat plaatsen inhalen. Er waren ongeveer 36 deelnemers. Op een bepaald moment reed ik omstreeks de 15 plaats. Deze plek heb ik lang vast gehouden. Na een minder tactische fietswissel uiteindelijk op een 19e plaats geëindigd.

Ruddervoorde

Afgereisd op zondag morgen naar Ruddervoorde ivm de Super Prestige wedstrijd aldaar. Pa was er niet bij want die kwam uit de nacht. Maar Adrie had zich elf aangeboden om te helpen in de post. Omdat ik de laatste paar wedstrijden steeds krampen in mijn buik kreeg heb ik vandaag op aanraden van mijn moeder eens anders gegeten voor de wedstrijd. Ik moet zeggen dat dit voor mij beter was. Na en tijdens de wedstrijd had ik geen krampen meer. Dus toch maar voortaan naar mama luisteren. Er stonden 67 renners aan de start en ik had het geluk om als 67e renner te worden opgeroepen. Shit dacht ik nog, helemaal van achteren staan in zo'n groot veld. Maar ja ik kon er toch niet meer aan veranderen dus moest ik het beste er maar van maken. Mijn start was redelijk en na ronde 1 lag ik al op een 34e plaats. Was toch weer al wat opgeschoten. Vervolgens opgeschoven naar een 22e plaats en deze plaats lag vaste gehouden. Op het eind werd ik toch weer wat vermoeid en most ik toch nog wat renners voor me laten. Uiteindelijk 24e geworden en daar was ik best tevreden mee aangezien ik van ver moest komen. Dus met een goed gevoel naar huis gegaan. Volgende week Asper Gavere, dat is weer een andere koek. 

Woerden

Vanmiddag afgereisd naar Woerden. Hier stond de Kimeko Nacht van Woerden op het programma. Omdat mijn pa moest werken is mijn maatje Denian Pieters mee gegaan als mekanieker. Dus samen met mama en Denian vertrokken. Het was een wedstrijd die in de duisternis wordt verreden. Samen met de profs. Voor mij dus de eerste keer dat ik samen met de profs van start mocht gaan. Parcours lag er best wel verraderlijk bij dus besloten om met een Rhino voor te vertrekken. In de start was er een oponthoud dus moest ik weer gaan achtervolgen. Wordt bijna gewoon voor mij op dit moment. Maar allez het ging best lekker. Ik heb een hele tijd met Joeri Adams rond gereden. Maar op het eind merk ik wel dat deze mannen nog net wat meer ingoud en kracht hebben. Ik heb toch de wedstrijd uit mogen rijden en ben daar dan ook heel blij mee. In totaal 1uur en 8 minuten rond gereden. ik moet zeggen dat je dat wel voelt in de benen. Geëindigd op een 26e plaats waar ik echt wel tevreden mee ben. Het wedstrijd ritme gebint er in te komen dus we gaan kijken wat de volgende wedstrijd me gaat brengen. Dat is namelijk de cross in Zonhoven met de befaamde zandput.

Valkenburg

Vandaag vroeg opgestaan om naar Valkenburg af te reizen. vandaag was daar de Wereldbeker wedstrijd. Om 11:10 uur konden we van start. In de startstrook maakte wat renners fouten waardoor er een hele groep stil kwam te staan. We moesten dus achtervolgen. Ik heb mijn best gedaan maar had gewoon een slechte dag vandaag. Ik kwam maar niet in mijn ritme. Ik merk aan mezelf dat ik echt moet wennen aan de snelheid en hardheid bij de belofte. Ik weet nu ook dat ik er nog lang niet ben en dat ik nog hard moet gaan werken om de aansluiting niet kwijt te raken. Ik ben uiteindelijk op een 36e plaats geëindigd. De laatste ronden werd ik er samen met Koen van Dijke uitgehaald. Die laatste ronden mochten wij dus niet meer rijden. Balen maar dan had ik maar harder moeten fietsen. Dinsdag staat de Nacht van Woerden op het programma. Ben benieuwd wat dat gaat worden.

Ronse

Afgereisd naar Ronse voor een van de zwaarste crossen van het seizoen. De Hotond arena. Het was in ieder geval droog en het parcours lag er heel mooi bij. Hier en daar een kleine aanpassing buiten vorig jaar. De banden keus was gevallen op de Rhino daar het op sommige stukken erg glad was. Ik was niet zo goed weg maar ik kwam wel snel in mijn ritme. Ik heb de hele wedstrijd zo rond de 25e plaats gereden. meer zat er gewoon niet in. Ik draaide lekker ondanks dat het een erg zware wedstrijd was. Op 2 ronden van het einde sloeg het noodlot weer eens toe. Mijn cassette body begaf heet. ik kon dus niet meer trappen. Dit gebeurde op een helling en ik was dus op lopen aangewezen. De post was echter nog ver weg. Daar waar ik kon liet ik de fiets bollen. Mijn pa zag mij aankomen en was al naar het begin van de post gerend. Na een snelle fietswissel was ik dus op achtervolgen aangewezen daar ik mijn positie kwijt was. Omdat de winnaar heel ver voor lag werd de 80% regeling van kracht. Ik mocht de wedstrijd dus niet meer uitrijden en ben uiteindelijk op de 30e plaats geëindigd. Best wel zuur omdat ik lekker aan het rijden was. Maar ja, kop op en op naar de volgende. Hopelijk is dat de Wereld Beker in Valkenburg. Oja het wiel is inmiddels al gemaakt en staat weer klaar voor de volgende wedstrijd.

Gieten

Op zondag 4 oktober was de aftrap van de Super Prestige in Gieten. Een heel eind weg van Ossendrecht. Het was een droge dag met in de morgen een klein beetje mist. Deze trok echter snel op. Het parcours lag er mooi bij en er waren een paar kleine veranderingen buiten vorig jaar. Nadat we waren opgesteld voor de start nam de spanning ook bij mij toe. Ik voelde me goed en volgens mij waren de benen in orde. Ik had een goede start en was op weg. De hele wereldtop was hier aanwezig dus ik wilde mijzelf van de beste kant laten zien. Maar dat mocht echter niet baten. Halverwege de eerste ronde nam ik een bocht en toen liep min tube eraf. Deze er snel weer opgelegd en mijn weg vervolgd naar de post waar mijn pa klaar stond met mijn andere fiets. Ik was daardoor wel mijn goede positie kwijt geraakt. Ik reed namelijk bij de eerste 20. Na van fiets gewisseld te hebben begon ik weer op te schuiven. Ik had echt goede benen die dag. Maar dat was van korte duur. Anderhalve ronde verder schoot ook deze tube van mijn velg. Toen was bij mij het veertje gebroken. Ik heb toen weer van fiets gewisseld en heb mijn wedstrijd gewoon uit gereden. Ik ben uiteindelijk op een 38e plaats geëindigd. Man o man wat baalde ik. Mijn pa heeft ook lekker staan vloeken in de post. Deze baalde net zoveel als mij. Na deze teleurstelling weer begonnen aan de lange weg terug naar Ossendrecht. Omdat wij het beide zo vreemd vonden dat de tubes er af waren gekomen, dat gebeurd normaal nooit als mij pa ze plakt, toch even de andere na gekeken toen we thuis waren. Wat bleek, ook deze zaten allemaal los. Wij denken dat het aan de lijm lag. Inmiddels zijn alle tubes weer geplakt, met een ander potje lijm, en staan ze weer klaar voor de volgende wedstrijd. Dit zal in mijn geval Ronse zijn. Het parcours op de Hotond berg. Daar zal ik laten zien hoe ik er voor sta op dit moment. Lekker knallen dus...

Dordrecht

Vandaag was de start van mijn seizoen bij de beloften. Ik was best wel een beetje zenuwachtig en benieuwd hoe het allemaal zou gaan. Het was ten slotte ook mijn eerste wedstrijd. Normaal begon ik altijd eerder met crossen maar dit jaar zouden we het anders gaan doen. We stonden met een redelijk groot pak aan de start. Mijn start was niet een van de beste. Ik lag dus gelijk op achterstand en moest dus weer, zoals van ouds, aan de bak. Ik kwam steeds dichter en dichter. Op het moment dat ik wilde aansluiten bij een groep renners werd er vooraan weer versneld. Hier kon ik geen antwoord op geven. Ik heb mijn best gedaan en ben uit eindelijk op een 16e plaats geëindigd. Ik moest ook heel erg wennen aan het feit dat ik nu 60 minuten moest rijden en geen 40. Ik had mijn krachten dus ook niet echt goed ingedeeld. Dis was gelijk een goede les voor de volgende wedstrijden. Dit zou mij niet nog eens gebeuren. Al met al toch redelijk tevreden, maar er zit no meer in het vat. Dat zal er nog uitkomen. Daar ben ik zeker van. Nu op naar Gieten...

====================================

  Share on Facebook.

 

 

 

 

 

 

Top
Wesley Floren | fam.floren@ziggo.nl